A tavasz közeledtével észrevesszük, hogy bágyadtabbak, aluszékonyabbak vagyunk a szokásosnál, többször fáj a fejünk, ingerlékenyebbek vagyunk, néha szédülünk, kedvetlennek és kimerültnek érezzük magunkat. Ilyenkor jönnek a megfázás hullámok, és a kisebújnékapaplanalól érzések, pedig egyre kellemesebb kint a hőmérséklet és a természet is csodaszép ruhájába bújik már.

Ezek a kellemetlen tünetek egy teljesen normális biológiai folyamat hatására alakulnak ki, az alvást szabályozó melatonin és a boldogsághormon, a szerotonin szintjének ingadozása miatt. A tavasz beköszöntével a hosszabbodó napok miatt több fény éri a szervezetünket, így csökken a melatonin termelődésünk, és ez a mennyiség a télen megnőtt alvásigényt már nem elégíti ki. Ezzel átmeneti zavar keletkezik az alvás-ébrenlét bioritmusában. A téli fényhiány miatt szerotonin hiány alakul ki a szervezetünkben, ami a tavaszi napsütéshatására csak lassú tempóban pótlódik. Az alacsony szerotonin szint okozza a rosszkedvet, örömtelenséget, súlyosabb esetben a depressziót.

Biológiai óránknak tehát át kell állnia a tavaszi időszámításra, ami sokunknak nehezen, lassan és sok kellemetlenséggel megy csak.

A hosszú tél végén különösen nagy a szükség az immunrendszer megerősítésére.  Télen hiába táplálkozunk egészségesen, kevesebb zöldséghez és gyümölcshöz jutunk, kevesebb időt töltünk a szabadban így fogékonyabbá válunk a betegségekre.

Az azonban tévhit, hogy a baktériumok és a vírusok mindenképpen megtámadnak! Megbetegedni csak akkor fogunk, ha kedvezőek a feltételek a kórokozók elszaporodásához. Ha jól működik az immunrendszerünk, akkor nincs ilyen veszély!

Sokféle természetes módszert hívhatunk segítségül, és gyógyszermentesen is átvészelhetjük a az eddig rosszul megélt heteket.

Ha kellemessé szeretnénk tenni a tavaszt, két fontos dologra kell tehát figyelnünk: az immunerősítésre és a méregtelenítésre.

Milyen módszereket kínál az immunerősítésre és méregtelenítésre a természetgyógyászat tárháza?

Nagyon sokfélét! A teljesség igénye nélkül néhány lehetőség:

1, táplálkozás, ételek

2, vitaminok

3, gyógynövények

4, illóolajok

5, légzés

6, akupresszúra

7, mozgás

8, relaxálás

9, hidroterápia,

10, homeopatia,

11, Bach virágterápia,

12, fülakupunktúra,

13, Dorn módszer és Breuss masszázs

Érdemes kipróbálni a Neked tetsző és elérhető módszereket, hogy idén a tavasz szépségeit lásd meg, ne a nehézségeket!

Várlak egy személyre szabott Tavaszváró kezelésen!

Jelentkezz be most!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.