A stressz jelen van mindennapjainkban, ami nem is lenne baj, ha megfelelően tudnánk kezelni és együtt élni vele, esetleg kihasználni a pozitív hatásait.

Mielőtt fekete báránynak nevezzük ki, ne feledd, a pozitív stressz micsoda jótékony hatású az életedben. A biológiánk gondoskodott arról, hogy amikor az őseinket megtámadta a kardfogú tigris, menekültek és sokkal gyorsabban futottak, mint általában. Egy készenléti helyzetbe került a testük, az ütésre (ami kardfogú tigrissel szemben nem releváns), vagy a futásra. Felkészültek az agy a szív, a tüdő és az izmok. Ezt a stressznek köszönhették. A szervezetük mozgósította a tartalékait. Neked is biztosan segített már, gondolj egy vizsgádra, amikor olyan dolgok is eszedbe jutottak, amikről nem is tudtad, hogy tudod.

Ami az őseinknél előny volt a mai élethez képest, az az, hogy a stressz hatást (kardfogú tigris) lecsengés, megnyugvás követte. Vagy elfutott és megmenekült, vagy megette a kardfogú tigris.

Na ez a lecsengés az, amiben mostanában ritkán van részünk. Stresszes helyzetben maradunk folyamatosan, a szervezetünk alkalmazkodik egy darabig, majd kimerül.

A kimerült szervezet aztán sokféle módon tudatja, hogy elege van, kikapcsolódásra, nyugalomra vágyik.

A nőknél speciális tünetek is előfordulnak, amik sokszor ijesztőek.

A menstruáció kimaradhat, a cikluson kívüli vérzés lehetséges, ami a peteéréssel lehet kapcsolatban. A tartós stressz megzavarhatja a peteérés folyamatát és ez nehezíti a teherbe esést. Fokozódhat az alhasi görcskészség, mivel a vér inkább az izmokhoz és az agyhoz áramlik, nem pedig az alhasba. Ezért előfordul hasmenés, vagy szorulás, és alhasi görcsök is.

A baba projekt előtt és változókor kezdetén különösen negatív hatású, ha nem fordítunk különös figyelmet a stressz kezelésére.

Az a szerencse, hogy nagyon sokféle lehetőség van, amivel könnyedén élhetünk, hogy egészséges nőként élhessük a mindennapjainkat, akár melyik korosztályba is tartozunk.

 A Bowen kezelés speciálisan oldja a stresszt, és kiváló hormon harmonizáló.

Foglalj időpontot, és próbáld ki a Bowen kezelést, kattints ide!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.