Nemrég olvastam egy cikket, amiben azt prognosztizálták, hogy hamarosan a vezető halálokok közé kerülhetnek a sok ülés okozta egészség károsodások miatti elhalálozások.
Elég morbid így rácsodálkozni, tényleg ilyen veszélyes tevékenység a sok ülés?
Ha átgondoljuk, valóban nagyon sokat ülünk. Felkelés után már a reggelizéskor leülünk, majd a munkahelyünkre utazáskor a tömegközlekedési eszközökön, vagy az autóban. Kevesen vannak, akik gyalogosan járhatnak dolgozni, vagy a munkájukat nem ülve végzik.

Itt is vagyunk a következő ülős időszaknál a munkában… Utána ismét utazás, hazafelé, kis bevásárlással összekapcsolva, majd a vacsora, amikor persze ismét ülünk és sokan ezután még órákig üldögélnek a TV előtt, míg le nem fekszenek. Ez tehát, akár hogy is számolom, legalább napi 9 óra, de lehet sokkal több is…

Ijesztően sok idő!

8 életmentő tipp:

• Szerezzünk be a munkához térdelő széket vagy nagyméretű gimnasztikai labdát!
• Hordjunk gerinc kímélő cipőt!
• A tömegközlekedési eszközökön inkább állva utazzunk!
• Munka közben óránként álljunk fel, sétáljunk kicsit, vagy végezzünk DO IN gerinc, derék, nyak, váll lazító és nyújtó gyakorlatokat!
• Minden nap sportoljunk egy keveset, gyalogoljunk, fussunk, jógázzunk vagy barátainkkal játszunk csapatsportokat, túrázzunk stb.!
• Legalább hétvégén kerüljük a sok ülést, mozogjunk sokat!
• Éljünk a Breuss masszázs nyújtotta, gerinc melletti izmok kényeztető lazításával!
• Járjunk negyedévente Dorn kezelésre, ahol speciális kímélő technikával a terapeuta megmutatja az elcsúszott csigolyáknak a természetes helyüket.

A következő szülinapodon legyél egészségesebb, fittebb és karcsúbb, mint az előzőn voltál!

Gyere, megmutatom, hogyan!

 Jelentkezz be most a MONDJ NEMET A STRESSZRE online tréningre!

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.