Egyre többen fordulnak hozzám 45-55 közötti nők, a változókor, vagy tudományosan a menopauza alatt, megélt egészségi és mentális nehézségeikkel.

Tudom milyen érzés, a kiszámíthatatlan, és sokszor nagyon kellemetlen tünetekkel együtt élni, úgy hogy a környezetünk, munkatársaink, ügyfeleink észre se vegyék, milyen problémákkal küzdünk.

EZ NAGYON SOK NŐT ÉRINT!

Ebbe a korosztályba tartozó női klienseimnél sok probléma hátterében sokszor a változókorhoz, a hormonokhoz kapcsolható testi és szellemi változások állnak.

A történelem során mi nők, mindig a nehezebb szereposztásban tettük a dolgunkat, sokszor kiszolgáltatott és kizsákmányoltként. Az orvostudomány, mivel főképp férfiak gyakorolták, nem is igazán foglalkozott a csak nőket érintő betegségekkel, illetve a „gyógyítás” sem járt mindenkinek. A középkorban kezdődő intézményesített gyógyászat és szülészet nem adta meg a lehetőséget nőknek, hogy választhassanak, hol és hogyan gyógyuljanak, szüljenek.

Szerencsére ez a középkori helyzet sokat javult, a tudomány és a technika fejlődése miatt és hála Semmelweisnek is, és a női egészség is fontossá vált az orvostudomány berkeiben.

Szerencsére a gyógyszeres megoldásokra támaszkodó orvostudomány mellett kialakult egy holisztikus vonal is, ahol csupa mellékhatás mentes, szelíd terápia segíti a nőket az életük során, hogy megőrizhessék egészségüket.

Amennyiben bármilyen problémád is van, először keresd fel az orvosodat, majd a kezelése mellett, vagy ha az orvos nem tart szükségesnek semmilyen kezelést, akkor válaszd az alternatív lehetőségeket.

A Bowen praxisomban azt tapasztalom, hogy ebben a korosztályban sok nő nem gondolja, hogy a menopauza természetes élettani folyamat, nem  kellene tünetekkel járnia, mivel nem betegség.

Nagyszerű hatású sok változókori probléma esetében a Bowen kezelés speciális hormon harmonizáló kezelés sorozata, mivel a fogásokon keresztül nem csak a fasciák ellazítására fókuszál, hanem speciális fogásokkal a hormon rendszer megszólítására is.

Milyen tipikus panaszokkal fordulnak hozzám?

A legtöbben a hőhullámokkal küzdenek, a semmiből megjelenő, pillanatok alatt leizzasztó, arcpirulást okozó démonnal.

Utána az alvásproblémák nehezítik meg az életüket, hiszen minőségi pihenés, regenerálódás hiányában egyenes az út a kimerültség felé.

A súlygyarapodás s a puffadás is gyakori, hiszen a szervezetnek kevesebb kalóriára viszont több és minőségi táplálékra van szüksége.

A hangulat ingadozás nehézzé teszi a kommunikációt mind a munkahelyen, mind a családban. A végletes érzelmek kimerítőek, akár csak a tinédzser korban.

Sokaknak a gyönyörű hajkoronájuk ritkulása, a hajhullás jelent tragédiát a nőiességében.

Aztán ilyenkor jelentkeznek az izületi fájdalmak, melyek hátterében lehet a sok ülés, vagy rossz tartás.

A migrén rosszabbodhat, vagy ha eddig nem volt akkor megjelenhet az összes kellemetlenségével.

És még folytathatnám a felsorolást, hiszen, ha az orvosi vizsgálatok nem jeleznek semmi szervi eltérést, problémát, akkor előfordulhat, hogy a hormonok játéka áll a háttérben.

Ha esetleg nem tudnád, akkor fel szeretném hívni a figyelmed arra, hogy nagyon sok gyógyszer mentes lehetőség van arra, hogy ne éld meg betegségként, ezt a végül is szép időszakot.

Én tudatosan vártam, készültem rá, hogy ha eljön az idő és a nőiességem kicsit próbára tesz, akkor már tudjam, mit tegyek, hogyan éljek.

Így, az ötvenes éveim derekán, már hálás vagyok magamnak, és minden nekem segítő terapeutának, könyvnek, videónak és tanfolyamnak, hogy viszonylag könnyedén és gyógyszer mentesen élhettem át, ezt a sokaknak oly nehéz időszakot.

Ha érdekel a tanácsom Neked, ne maradj egyedül a problémákkal, mindenképp keress egy segítőt, akiben megbízol.

Mivel hatalmas a választék már, ezért próbálj meg többféle lehetőséget.

És ami kihagyhatatlan: használj stresszkezelési stratégiákat, figyelj az étkezésedre, mozogj sokat, legyél a szabadban, gyakorold a hálát.

A Bowen hormon harmonizáló kezelése szelíden, mellékhatás mentesen, kémiai szerek nélkül segít, hogy könnyedén vedd a változókort TE is.

Foglalj időpontot nálam.

Szeretettel:

Szilvia

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.