tt a náthás időszak! Egyre többen fújják az orrukat, de azt nem mindenki tudja, hogy nem szükségszerű megbetegedni! Könnyen megelőzhető a nátha, olvasd el az alábbi tippeket!

Mit tegyél ellene:

– Fogyassz elegendő folyadékot, ami lehet: víz, tea, leves. Legjobb a gyömbértea, mézzel, citrommal, de nagyon hasznos a csipkebogyó és bodza tea is.

-Pihenj, aludj eleget, naponta legalább 7-8 órát. Nem csak a megfelelő mennyiség, hanem a minőség is fontos!

– Fogyassz elegendő nyers gyümölcsöt, zöldséget. A citrusfélék, a goji bogyó felturbózza az immunrendszered.  Egyél naponta 1-2 gerezd fokhagymát, nyersen, vagy ha nem szereted, akkor olíva olajban sütve és kenyérre kenve. Legyen minden héten savanyú káposzta az ételeid között.

– Kerüld el a stresszt, vagy kezdd el a hatékony stressz oldást, mert a folyamatos stressz erőteljesen rombolja az immunitásod.

– Nagyon fontos a mozogás, ősszel is. Ha az időjárás engedi, akkor kirándulj, gyalogolj, fuss a szabadban, a jó levegőn.

– Erősítsd az immunrendszered, a DO IN mozgásórán az akupresszúrás pontokon keresztül ható, önkezelő gyakorlatokkal.

– Kiváló immunerősítő a bíbor kasvirág ( az echinacea ), ami tea, tinktúra vagy homeopátiás golyócska formájában is alkalmazhatsz.

– Nagyon hatékony segítség a nátha, meghűlés megelőzésében az akupresszúra és a fülakupunktúra immunerősítő, stressz oldó hatása.

– Ne igyál alkoholt, mert az legyengíti az immunrendszered.

– Ne dohányozz, mert a tüdőd, légzőszerveid fogékonyabbá válnak a megbetegedésekre.

Ha fontosnak tartod az egészséged, akkor a fenti tippek alkalmazásával nem fogsz az orrfújós, tüsszögős, rekedt, köhögcsélős táborhoz tartozni, hanem ősszel és télen is az egészségesek között lehetsz!

 Az online tréningen megismerheted az immunerősítő akupresszúrás pontokat, és otthon is alkalmazhatod magadon.

  Jelentkezz be most a MONDJ NEMET A STRESSZRE online tréningre!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.