Mostanában ez nagyon sokunkban felmerülő kérdés!

Az elkerülés nagyon nehezen működhet, hiszen életünk bármely pillanata okozhat stresszt. Nem ülhetünk otthon egész életünkben a szobánkban, elzárkózva a külvilágtól!

Arról nem is beszélve, hogy a stressz sokszor pozitív hatással van az életünkre, mert ilyenkor nagyobb teljesítményre vagyunk képesek, mint alaphelyzetben.

A teljesítmény és a hatékonyság egy ideig a stresszel együtt növekszik, de egy pont felett ez a növekedés megszűnik és drasztikus csökkenés következik be. Egy vizsgánál sokat segíthet a jó stressz, hiszen így minden erőforrásunk csatasorba állhat, viszont ha ez már olyan mértékű izgalomba torkollik, hogy megszólalni sem tudunk, vagy semmi sem jut az eszünkbe, akkor már a negatív tartományba értünk.

Ilyenkor tenni kell valamit!

A cél annak a meghatározása, milyen típusú és mennyiségű stressz felel meg a személyiségünknek, céljainknak, élethelyzetünknek a legnagyobb teljesítményhez és elégedettséghez. Ki kell választani a legkellemetlenebb tüneteket és azok kezelésével kell kezdeni. Már nagyon egyszerű módszereket alkalmazva is le tudjuk csökkenteni stressz szintünket és a hatásait is ellensúlyozni tudjuk.

Sokat tehetünk magunkért, és ezt ki kell használni! Nem szabad sajnálni magunkra sem az időt sem a pénzt, hiszen betegség esetén több időnk és pénzünk megy el a gyógyulásra, felépülésre, mint ha megelőztük volna a kellemetlen tüneteket.

A stresszoldás nem nehéz feladat, érdemes mielőbb elkezdeni és a családtagjaink és barátaink figyelmét is felhívni a stressz okozta tünetek megelőzés

Tarts velem, próbáld ki az egyszerű stresszoldó tippjeim, amiket itt osztok meg Veled a továbbiakban!

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.