A teljes kikapcsolódás és relaxálás élményét  tapasztalhatod meg 90 percben.

A DO IN egy japán önmasszázs technika, melyet a shiatsu gyógyászok használnak saját és pácienseik energiakeringésének a  harmonizálására. Az órán a speciálisan, hetente változóan, összeállított  gyakorlatsorozat minden mozdulata egy-egy meridián, illetve akupunktúrás pont kezelése.

A DO IN kitartott mozdulatok, feszítések, légzőgyakorlatok, és önmasszázsból folyamatos egymásutánisága.

A nyugalmat árasztó, természetes fa burkolatú, emeleti helységbe, amint megérkezel, az ajtó előtt felejted az napi gondjaid és feszültségeid, stresszes helyzeteid. A kellemes  zene és a folyamatos, figyelmet lekötő tevékenység  hatására, csak magadra, az érzeteidre és a mozdulataidra tudsz figyelni.

A nyújtó mozdulatok a jógához állnak közel, de nem az erőteljes, hanem a befogadható és felszabadító nyújtás a lényeg, a gyakorlatok során. Csak a saját határaidat figyelve végzed a mozdulatokat és figyeled a tested, a folyamatos instrukciók alatt. Szinte eltűnik a külvilág és csak Te magad maradsz a figyelmed középpontjában. A nyújtások kellemes hatását később, még napokig érezheted az izmaidban.

Ha mozgásszervi problémád és fájdalmad van, akkor  a saját határaidon belül végezheted a mozgásokat.

Nem szükséges hozzá semmiféle sportolói múlt, bárki elkezdheti, csupán az elhatározás és a kitartó gyakorlás szükséges, hogy a DO IN nagyszerű hatásait megtapasztald.

A DO IN mozgásóra olyan, mint egy aktív meditáció, amely harmonizálja a testünk meridiánjain átáramló életenergiát.

A légzőgyakorlatok alatt könnyen elsajátítod és begyakorlod a szervezetednek megfelelő légcserét biztosító légzést.

Valószínűleg először furcsának fogod érezni a kopogtatásokat, amelyeket az ujjvégekkel, laza csuklómozdulatokkal fogunk használni. Megérzed majd, milyen jó érzést ad a meridiánok végig kopogtatása. Felszabadítja, beindítja a megakadt energia áramlást és jótékonyan hat a meridiánhoz tartozó szervek működésére is. Nagyon jó érzés!

Az akupresszúrás pontokon, amelyek a meridiánokon találhatók, egy mozgásórai kopogtatás felér egy jó kis kezeléssel. Általánosan jó közérzetet biztosít, és elősegíti a testi és lelki ellazulást.

Az óra végén, a fekvő gyakorlatok után, jó meleg takaróval betakargatlak és egy 20 perces vezetett relaxációval zárjunk. Ha próbáltad már teljesen ellazítani a tested, akkor tudod, hogy milyen nehéz dolog is ez. Otthon, egyedül, nagyon nehéz fenntartani a figyelmed, elhessegetni a zavaró gondolatokat és eljutni a „mindenem laza” állapotba. Sokkal egyszerűbb az instrukciókat hallgatva megtapasztalni a teljes ellazultság kellemes érzését.

A 90 perc nagyon rövid időnek tűnik, hamar elszalad, csak a kellemes szabad mozgás és a tökéletes kikapcsolódás élménye marad meg Benned!

Várlak a következő alkalomra!

Szeptemberben ingyenesen kipróbálhatod, ha bejelentkezel itt!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.