A Karácsony a szeretet ünnepe, amikor mindenki megajándékozza azokat, akiket szeret. Nagy öröm kapni, de még nagyobb, adni ajándékot.

Az elmúlt pár nap az Ünnepre való készülődésről szólt: ajándékok beszerzéséről, készítéséről, a menühöz szükséges alapanyagok bevásárlásáról és előkészítéséről, takarításról …. stb. Megannyi stresszes helyzetbe kerültünk, még többe, mint az év más napjain.

Mire eljön a Szenteste, a boldog várakozás már átcsap a fáradt készülődésbe. A sok-sok feladat nagyon össze sűrűsödik egy rövid időszakra és 24-én már alig várjuk, hogy túl legyünk az egészen.

Olyan szívesen ajándékozzuk meg a szeretteinket, de vajon mivel lepjük meg magunkat?

A saját testünket, aki egész évben végezte a csodálatos munkáját, úgy, hogy szinte fel sem tűnik már, ha minden rendben működik. Gondoljunk csak bele, milyen nagy feladat, a számítógépnél is bonyolultabban működő emberi test folyamatos irányítása és korrigálása. A pihenés igen kevés, nem jut rá idő, mert mindenkinek sokkal több dolga van nap-mint-nap, mint ami beleférne a 24 órába. Általában kevesebbet is alszunk a szükségesnél, a napközbeni pihenés, kikapcsolódás pedig még kevesebb. A folyamatos stressz, pedig lassan visszafordíthatatlan károkat okoz a szervezetünkben. Nem akkor, nem azt, és nem annyi táplálékot fogyasztunk el, mint ami az ideális “működéshez” szükséges, nem mozgunk naponta és nem fordítunk időt lazításra, kikapcsolódásra.

Ez a karácsony legyen más, mint az eddigiek!

Lepjed meg magadat is, és ajándékozz egy kis pihenést, lazítást, relaxálást, mozgást és egészséges ételeket magadnak!  Ne csak másokkal, hanem magaddal is törődjél az elkövetkezendő napokban! Hidd el, hogy MEGÉRDEMLED!

Karácsonyi ajándéknak, vagy CSAK ÚGY:

 Jelentkezz be most a MONDJ NEMET A STRESSZRE online tréningre!

Boldog, békés és stresszmentes Karácsonyt kívánok Neked!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.