Tudtad, hogy a sütés az önkifejezés egyik hatékony formája és kiváló kommunikációs lehetőség szeretteink felé? A HuffPostban nyilatkozta Donna Pincus a Boston University docense. Mindegy, hogy milyen kreatív tevékenységet végzel, kiváló feszültség csökkentő lehet akár a sütés-főzés is. Az a lényeg, hogy a tevékenység révén ki tudd fejezni magad.

Egy finom étellel az érzéseid kommunikálod a szeretteid felé, szereteted, hálád, megbecsülésed, szimpátiád, Susan Whitbourne az University of Massacsusetts professzora szerint.

A sütés felfogható egy meditációnak is, annak minden előnyével. Leköti a teljes figyelmedet, összpontosítással végzed és a folyamatos éberség állapotában hozod létre az ételt, így az általad elképzelt  ízek, illatok és formák valósulnak meg.

A finom étel készítése mások számára, igazi jó cselekedet, jó érzéseket kelt benned, hiszen adni tudtál önzetlenül. Egy kicsit a szakács a szívét is beleteszi az ételbe és a szeretetét fejezi ki azok felé, akik elfogyasztják majd az ételt.

Tehát hajrá, főzzél, süssél finomakat Húsvétra és majd utána is. Jusson mindig az eszedbe, nem csak azokkal teszel jót, akik jó étvággyal elfogyasztják az általad elkészített finomságokat, hanem magaddal is, hiszen csökkented a stresszt az életedben.

Az eredeti cikket itt találod: http://www.huffingtonpost.com/entry/baking-for-others-psychology_us_58dd0b85e4b0e6ac7092aaf8?

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.