A stressz mindennapjaink része, jelen van állandóan az életünkben. Nem tudjuk elkerülni, de nem is lenne szerencsés, hiszen a változások hatására alakul ki, ami sokszor pozitív hatású életünkre.
Akármilyen kicsi, vagy nagy a változás, a szerveztünk által rá adott válasz határozza meg, hogyan hat az életünkre.

Sokan kutatták a stressz kialakulását és működését, Selye János volt az első jelentős kutatója e témának. Biológiai magyarázatot is adott erre a mechanizmusra, ami stressz hatására történik a szervezetünkben. A lényege az, hogy folyamatos stressz hatására csökken az immunrendszerünk védekező képessége,és egyéb folyamatok is lezajlanak a testben, amik azt eredményezik, hogy nagyon sokféleképpen megbetegedhetünk.

Sokféle életesemény is kiválthat betegséget, klinikai tünetet. Erre készítettek is egy nagyszerű listát, ami útmutatást ad ahhoz, hogy számszerűsítve láthassuk, mekkora a valószínűsége annak, hogy stresszel összefüggő tüneteink vagy betegségeink alakulhatnak ki.

A stressz kezelése, oldása elengedhetetlen, mielőbb el kell kezdeni, hogy megtarthassuk az egészségünket!

Töltsd le a listát és az érékelését, hogy lásd az érintettségedet!

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.