A stresszes mindennapok ilyenkor nyáron kicsit fellazulnak a szabadság, pihenés időszakában. Az egész éves munka, iskola, család és a többi probléma által okozott stressz alattomosan átalakul testi panaszokká, amik jeleznének Neked, hogy hahó, itt az idő megállni kicsit és kikapcsolódni, lazítani!

Remélem, Te meghallod a finom figyelmeztetést, ami nyak, váll, derék és hátfájdalmakban, fejfájásban, fáradságban és még sokféle egyéb panaszban igyekszik rávenni egy kis pihenésre, relaxálásra.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ilyenkor el kell feküdned és napokig csak aludnod és enned kell!

Hidd el, a stressz ellen sokféle kellemes, élvezetes, finom, és jóleső praktika vethető be!

Nagyon fontos lenne kihasználnod, hogy ilyenkor egy kicsit több idő juthat magadra. Felmerül talán Benned is a kérdés, hogy mivel tudnád segíteni a kikapcsolódásod, ellazulásod?

Itt hivatkozom az ismert francia mondásra: „a változatosság gyönyörködtet”! Mivel nem vagyunk egyformák, mindenkinek más jelenti a lazítást, más segít elűzni a stresszt.

Érdemes végig próbálgatni a lehetőségeket és megtalálni az „igazit” ami nem csak most nyáron, a szabadság alatt, hanem az egész év során segíthet Neked. A megelőzéssel megkímélheted magad attól, hogy a folyamatos stressz hatás alatt kialakuljanak a stressz okozta testi problémák.

Pár hetes próba után megláthatod, milyen sok mindent tehetsz a saját egészségedért! És ha még szakértő segítségét is kéred, akkor jelentős pozitív változásokat teremthetsz a saját életedben!

Összeszedtem Neked egypár tippet, módszert, amiket itt, a stresszterapia.com honlapon fogok bemutatni.

Az első javaslatom nem csak illatos, hanem finom is. Az orrunkon, bőrünkön és a szájunkon keresztül segít lazítani, oldani a stresszt.

A levendula az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk, a kertekben díszként is megállja a helyét. A szárított virágokat, vagy a 100%-os tisztaságú olaját nagyon sokféleképp használhatjuk a mindennapjainkban. Az nagyon fontos, hogy csak 100%-os tisztaságú olajat használjunk és orvosi tisztaságú szárított virágot

Lássuk, mire jó hatású:

 • Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladást csökkentő
 • feszültségoldó, idegerősítő, nyugtató
 • kiváló rosszhangulat, fejfájás és alvás problémák esetén
 • enyhíti a napozás okozta bőrpírt
 • az immunrendszert erősíti
 • relaxáló hatású
 • segíti kisebb horzsolások gyógyulását,
 • zsíros és korpás fejbőr esetén segít
 • izmok, ízületek gyulladását csökkenti
 • bőrápolásban is nagyszerű

Hogyan alkalmazható:

 • Fürdőként:

2ek virágot forrázzunk le, hagyjuk 10 percig állni, majd szűrjük le és öntsük a fürdővízbe.

10 csepp illóolajat keverjünk 2 ek mézbe majd tegyük a fürdővízbe.

 • Párologtatóba:

pár csepp olajat tegyünk a párologtató lámpába és máris élvezhetjük a lazító, feszültség csillapító hatását.

 • Fűszerként:

a Provance fűszerkeverék egyik fontos alkotója, de bátran használhatjuk süteményekbe, fagylaltba, szörpbe, limonádéba, lekvárba, mézbe, ecetbe, olajba, és nem utolsó sorban teaként.
Remélem, hogy megtetszett Neked is valamelyik lehetőség!

Kattints ide, mert a Streszterápia  FB oldalon várom a beszámolódat !

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.