Ha azt hallod: EGÉSZSÉG, Te mire gondolsz? Mi jut eszedbe először?

Nekem az egészség az egészséges testet, a jól létet, a belső egyensúlyt, a fittséget jelenti, de bele értem a boldogságot, és még a szépséget is.

A  WHO 1988-ban kinyilatkoztatta, hogy az egészség alapvető emberi jog, és a kormányoknak komoly felelőssége van az állampolgárok egészségi állapotának a javításában.

Azt látom, ez sajnos a mai napig nem tartozik a prioritások közé nálunk, a politikusaink tettei alapján. Tehát ne várjuk, hogy majd jön valaki és megmondja, mit tegyünk.

Ami szintén ijesztő, hogy nem csak a politikusok, hanem az orvosok nagy része sem foglalkozik az egészség megőrzésével, az egészséges életmód megismertetésével. Értem én, hogy nem jut rá idő, pedig ez legalább olyan fontos lenne, mint a gyógyszer felírása.

Mindig azok a kínai orvosok jutnak eszembe, akiknek az időszámításunk előtt, az élete múlt a császár egészségének a megőrzésén.

Napjainkban a betegség az üzlet és nem az egészség. Pedig az egészség a legjobb befektetés!

Az teljesen egyértelmű, hogy aki nem akar beteg lenni és jól szeretné érezni magát, egyetlen lehetősége van: olyan életmódot kell választani és élnie, ami ezt biztosítja.

Ehhez a leggyorsabb út, ha ismereteket szerzel az egészséges életmód témában és alkalmazod is. Sokféle lehetőség áll előtted: olvashatsz szakkönyveket, ismeretterjesztő könyveket, újságokat, tájékozódhatsz az interneten, a TV-ben stb.

Azonban azt tudnod kell, hogy ha helytelen információhoz jutsz, akkor akár kárt is okozhatsz magadnak és ronthatsz az egészségi állapotodon.

Az a legjobb megoldás, ha olyan szakemberhez fordulsz, aki megfelelően képzett, széles látókörű, és nem csak terméket akar eladni. Legyen szimpatikus számodra és hiteles.  Ne csak az étrendedet akarja megújítani, vagy csak az edződ legyen, hanem az életed minden területére adjon olyan útmutatást, ami segíti a vágyott egészséges élet elérését. Ismerje és alkalmazza a természetes gyógymódokat és a betegség megelőzés álljon a fókuszában.

Erre a feladatra a legalkalmasabb egy természetgyógyász lehet, aki egy kiscsoportos programon vagy egyéni konzultáción (akár online formában) támogat Téged.

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.