Ha elég vagány lennék, akkor odamennék Hozzád, megráználak és azt mondanám: „vedd kezedbe az életed, az egészséged, ne csak úgy élj a nagyvilágba!” Fontos a család, a munka, de az első mindig saját magad kell, hogy legyél!

Most sztorizhatnék sok ismerősről vagy akár saját magamról is, milyen problémákkal jár, ha nem így éled az életed, de nem teszem, mert biztos már sok ilyen történetet ismersz, ki, hogy lett beteg, mennyit szenvedett, milyen sok orvosságot szedett stb, míg visszanyerte az egészségét (ha visszanyerte). Mindenkinek a környezetében vannak olyan történetek, amik akkor történtek meg, amikor valaki a háttérbe szorította magát, az egészségét. Igen, mindig azt hisszük, hogy velünk ez nem történhet meg…

Te is így vagy ezzel?

De a szomorú valóság nem ezt mutatja. Évekig jól bírod, a sok munkát, a feszültséget, a kevés pihenő időt, de aztán egyszer csak jön valami. Egy alattomos fájdalom, egy vírusnak esel áldozatul, esetleg csak simán kimerülsz, kiégsz. Az addig kiváló családanya, feleség, munkatárs egyszerre eltűnik. Csak az árnyéka leszel a csodás mivoltodnak. Minden nehézzé, fájdalmassá válik, és életed minden területe összeomlik.

Brrr, ez nagyon sötét kép!

Ez a legrosszabb verzió, ami történhet Veled.

És ez nem esik meg mindenkivel!

Vajon miért?

Mert van egy titkuk, olyan életmódot élnek, ami nem ide vezet, hanem egy sokkal barátságosabb jövőbe! Tudják, hogy az egészség egy egyensúlyi állapot, amibe bele is kell tenni nem csak kivenni. Egy kétkarú mérleg, aminek nem lehet csak az egyik karjába pakolni, hanem a másikat is meg kell tölteni, hogy az egyensúly fenn maradjon.

Ugye, látod a lelki szemeid előtt ezt a mérleget?

Te ügyelsz az egyensúlyra?

Nem is kell nagyon elgondolkodnod ezen, elég csak egyszerűen megkérdezni magadtól:

Minden szempontból jól érzem magam?

Ha nem egyértelmű igen a válasz, akkor baj van!

(folytatom)

Addig is:

–        olvasgass itt a blogomon

–        iratkozz fel hírlevélre itt

–        kövess a Facebookon

–        tarts velem az Instagrammon

Ölellek: Szilvia

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.