Hogyan képzelj el egy Dorn módszert alkalmazó kezelést?

Amikor felkeresel egy találkozóra, először alaposan kikérdezlek, hogy megismerjem a problémáidat. Ez alkalmat ad Neked, hogy csak magaddal foglalkozz egy ideig, amire általában ritkán van időd. Gondosan feljegyzem az elmondottakat, hogy a legközelebb lássuk a változásokat és össze tudjuk hasonlítani a korábbi állapottal.

A gerinc területén szinte minden esetben találhatók blokkok, amelyek akadályozzák a csigolyák egymáshoz viszonyított mozgását és egyben gátolják a környező izmok megfelelő működését. Megváltozik a testtartás és megbomlik a gerincoszlop illetve a teljes test egyensúlya. Ebből egyenesen következnek az izomfájdalmak, miofasciális csomók (tiggerpontok) és komolyabb problémák is: meszesedés, porckorong sérv.

Az emberi test statikájának az alapja a lábak egyenlő hosszúsága, ezért a kezelést egy lábhossz ellenőrzéssel kezdem, vajon Neked, egyforma hosszúak-e.  Ha nem, akkor adott a  Dorn módszer a kiegyenlítésre. Csak óvatos és finom mozdulatokkal segítem az egyensúly helyreállítását az alsó végtagoknál. Utána álló helyzetben folytatjuk a keresztcsont és a gerinc finom korrekcióját. A csontkovácsolástól eltérően, a Dorn kezelésnél nincsenek hirtelen mozdulatok, roppantások. A megfelelő fiziológiás helyzetet állítom vissza az ízületek korrekciójával, a gerinc melletti izmokat lazítom el, a gerinc mellett futó meridiánokat kezelem. Nagyon kellemes mellékhatása a kezelésnek, hogy segít a csigolyákhoz tartozó belső szervek ideg és energiaellátásának a javításában, sőt pozitívan befolyásolhatja a pszichés működést is.

Neked is tevékenyen részt kell venned a kezelés folyamatában, mivel a lábak illetve a kezek mozgatásával Te biztosítod a korrekció szelídségét. A gerinc melletti lágyszövetek (szalagok, izmok, ínak) túlfeszülése vagy túlnyúlása kimozdítja a csigolyákat az egyensúlyi helyzetükből. A korrekció alatt ezt a lágy szövetet is kezelem, hogy a helyére visszakerült csigolya ne mozduljon ki ismét.

A gerinc vonalán a blokkolt, érzékeny vagy fájó pontokon keresztül haladok felfelé a nyak irányában. A felső háti szakasznál már leültetlek, és úgy folytatom a gerinc két oldalán a Dorn kezelést, egészen a legfelső csigolyáig.

Kar, váll vagy állkapocs panaszok esetén célzottan a problémás területekkel is foglalkozom.

És végül, bónuszként, házi feladatot is kapsz, egyénre szabott, önkorrekciós gyakorlatsort, hogy a Dorn terápia hatásait meg tudd őrizni minél tovább. Sok esetben már az első kezelés is meghozza a kívánt pozitív hatást, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait.

A visszajelzések alapján a Dorn kezelés fájdalom mentes, érdekes,  és utána felszabadító élményt ad.

Van olyan páciensem, aki 2 havonta jön, még akkor is, ha semmi féle fizikális problémája sincs, és a végén még egy Breuss masszázst is kér. Azt mondja: olyan tökéletes kikapcsolódást, lazítást, feltöltődést jelent neki ez a 90 perc, hogy utána úgy érzi magát, mintha visszaforgattuk volna az idő kerekét 10-15 évvel!

A Breuss masszázs ideális előkészítője a Dorn kezelésnek, kilazítja, nyújtja a gerincoszlopot és a mellette haladó izmokat. Erős fájdalmak, súlyos gerincproblémák  vagy nagyon merev izomzat esetén önmagában is kiváló, a porcregeneráló Breuss masszázs.

Tapasztald meg Nálam a Dorn-féle gerinckorrekció áldásos hatásait, hiszen megérdemled!

Jelentkezz be egy kezelésre most!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.