Ugye Te se hiszed el, hogy elegendő csak az étkezést módosítani ahhoz, hogy megszűnjenek a változókori panaszaid?

Nagyon sok cikket olvastam mostanában arról, hogy a változó kori panaszok csökkentésének a legüdvözítőbb megoldása, ha az étkezésünket megváltoztatjuk. Ebben van sok igazság, nagyon nem mindegy, mit eszünk, hiszen minden egyes pici sejtünknek szüksége van, számára megfelelő táplálékra, ahhoz, hogy jól végezhesse dolgát. Tehát, igen, nagyon fontos a táplálkozás.

De az nagy csapda, ha elmész egy táplálkozási tanácsadóhoz és megreformálod az étkezésed, aztán hátradőlsz és várod az eredményeket. Lesznek eredmények, lesznek változások, problémáid egy része csökkenhet, vagy el is tűnhet, de ez önmagában nem old meg mindent, NE ELÉGEDJ MEG ezzel az eredménnyel.

Vannak még más területek is, ahol változtatnod kell a tényleges siker érdekében!

Az egyik lényeges terület a MOZGÁS.

Nem kell élsportolónak lenned, és nem is kell napi több órát az edzőteremben eltölteni ahhoz, hogy lényeges javulást hozz a közérzetedben. Elegendő a RENDSZERES napi mozgás, ami lehet gyalogolás, túrázás, futás, kertészkedés, jóga, de súlyzózás vagy bármi, amit szívesen csinálsz és amit éppen enged az egészségi állapotod.

A másik a táplálékkiegészítők.

Aztán érdemes speciális, a hormonrendszerre ható gyógynövény, természetes alapú TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐK, vagy a homeopátia alkalmazását is bevenni a napi rutinba. Természetesen nem a szomszéd, vagy barátnő, esetleg FB csoport ajánlása alapján, hanem személyre szabottan, pont azt, amire szükséged van.

Az ELLAZULÁS, a MEDITÁCIÓ is fontos tényező,

ami nem maradhat ki a mindennapokból. A folyamatos stresszhatások, az üss-vagy-fuss állapot kimeríti az idegrendszert és feszült izmokat, fájdalmakat, emésztési problémát és még ezer más kellemetlenséget generál. A panaszaid egy része adódhat a stressz hatástól, ami akár attól is lehet, hogy ráparáztál a változókor nehézségeire és már nem is látsz mást.

A SELF CARE (öngondoskodás) alapvető,

ami annyit jelent, hogy figyelek magamra, az érzéseimre, mindennap beiktatok olyan tevékenységeket, ami tölt és kellemes érzéseket okoz.  Ilyen lehet egy illóolajos fürdő, barátnős kávézás, társasjáték a családdal, szaunázás, vagy a Bowen kezelés.

Ezek csak a fő irányvonalak, amik mindig jussanak eszedbe, ha nem segítenek az orvos által felírt gyógyszerek, vagy a barátnődnek bevált módszerek. És a lényeg, soha ne felejtsd el: NEM VAGYUNK EGYFORMÁK !

Ha bizonytalan vagy, kérj segítséget szakembertől!
Jelentkezz be itt egy konzultációval összekötött Bowen kezelésre!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.