Tudod, hogy nem vagy egyedül a derékfájdalmaddal?

Reggel amikor felébredsz, könnyedén pattansz ki az ágyból? Vagy csak megmozdulsz és már érzed is a derekad. Szomorúan konstatálod, ez a fájdalomérzés tegnap este óta nem tűnt el, veled maradt, hogy a mai napodat is tönkre tegye. Már rossz is a kedved, feszült vagy és az jár a fejedben, miért történik ez Veled?

Ismerős ez a gondolat, ez az érzés?

Akkor jól figyelj, beszéljük meg, mi is van Veled

Lehet végig jártál már pár orvost, de egyik sem tudott segíteni, maximum egy fájdalomcsillapító kúrát vagy fizikoterápiát kaptál. Egy darabig jobb lett, aztán 1-2 hónap és újra fáj. Ha nincs szervi probléma, akkor az életmódban kell keresni azokat a pontokat, ahol kiderül, mi is történt a testedben évtizedek alatt, ami most a problémád, a derékfájdalmad okozhatja.

Szóval hol romlik el az a rugalmas, hajlékony derék, ami az első pár évben a kisgyerekeknél még annyira jól működik?

A testünk hatalmas regenerációs képességgel rendelkezik, egy csoda! Elvisel egy csomó külső és belső „támadást”, amiket tudva vagy nem tudva teszel meg magaddal.

És akkor nézzük, mik azok a fő derék fájdalmat előidéző dolgok

A testüket egy kötőszövet, a kollagénrostokból és elasztinból álló fascia veszi körbe. Beburkolja az izmokat, a belső szerveket, védi és táplálja őket és egy harisnyához vagy pókhálóhoz hasonlítható összefüggő rendszert alkot. Nagyon fontos feladatai vannak, és már tudjuk, hogy elengedhetetlen, hogy jól működjön a testünkben.

Az emberek nagy többsége ülő munkát végez és napi 10-14 órát ül. Mert ülsz a munkán kívül utazáskor, étkezéskor és akár egész este. Nem, vagy keveset mozogsz, helytelen a testtartásod, sérülések, rossz táplálkozás, gyógyszerek szedése, korábbi műtétek, vagy az életkorod miatt a fasciád sérül, nem tudja betölteni a feladatát, emiatt korlátozza a mozgásod, fájdalom alakul ki.

Ez a myofasciális fájdalom nehezen diagnosztizálható, mivel ez képalkotó eljárással nem észlelhető.

Ami még nagyon fontos, hogy a fájdalom az adott fascialáncon bárhol, az elváltozástól távolabb is jelentkezhet, és kisugárzó is lehet. Kutatások azt is bebizonyították, hogy a fasciánk hatszor annyi receptort tartalmaz mint az izmunk, ezért a fájdalomérzetek nagy része a faciából ered, és csak kis arányban az izmainkból.

Most már érted, milyen fontos tudnod, hogy a derék fájdalmaid nem biztos, hogy a gerinced miatt alakultak ki.

A derékfájdalom megszüntetése ezért sok -a hagyományos orvoslást meghaladó- módszerrel lehetséges. Igaz, ez nem egy bogyó beszedésében merül ki, de mellékhatás mentes, és az eredménye hosszútávú.

A fascia ellazításának és a reggeli ágyból való gyors kikelés újra visszatérésének az egyik legkellemesebb módja a Bowen kezelés, és a fasciabarát életmód.

Ha eleged van a derékfájdalomból, akkor keress meg, foglalj időpontot most Bowen kezelésre:

Szeretnék időpontot foglalni!

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.