Nem akarom elrontani a kedved, de már csak napok kérdése és itt a szeptember.

Ennek nem örülünk, hiszen visszatérnek a dolgos időszakok és csak a december vége lesz a következő pihenős, lassulós időszak.

Jönnek a stresszes hosszú hetek és egyre több időt töltesz a lakásban, a fotelben, mint eddig.

Míg eddig sok időt töltöttél a szabadban, többet mozogtál, sportoltál, lehet ez is csökkenni fog.

Pedig ez rossz irány!

Szüksége van a testednek a rendszeres mozgásra, az elmédnek a lazításra.

Minden egyes izmod, izületed, és a fasciád arra vágyik, hogy mozgasd meg őket. Pont olyan módon, ami speciálisan azt segíti, hogy a feladatukat könnyedén láthassák el. Testedet egyenesen tartsák és biztosítsák a teljes mozgástartományt. Ne gyengüljenek el, ne rövidüljenek és ne feszüljenek túl az izmaid és a fasciád kellően rugalmasak legyenek. Ha ezt nem biztosítod, akkor fájdalommal reklamálhat a tested.

Ahhoz, hogy jól működjél, biztosítanod kell hozzá a szükséges feltételeket. Sok minden mellett fontos a jó üzemanyag, amit megeszel. Nem mindegy, mivel táplálod a tested apró sejtjeit. A vacak kaja olyan, mintha szennyvizet öntenél az akváriumba a halaknak. Belebetegednek, elpusztulnak.

Az emésztőrendszered élő, tiszta tápanyagra vágyik, zöldségekre, gyümölcsökre, gabonákra.

A vízivás is életfontosságú tényező, nem hanyagolható el. Ahogy a növények is kiszáradnak és elpusztulnak tiszta víz nélkül, Te sem élhetsz tiszta víz nélkül. Nem számítható bele a napi minimum folyadékmennyiségbe a cukros, műanyag üdítők, alkoholok, és a kávé sem. Ezek nélkül ajánlja a WHO 4dl vízet/ testtömeg kg-ként, naponta. Persze ez erős izzadáskor ez több is lehet, mint pl a mai nap kánikulában, vagy sportoláskor.

A lazítás is elengedhetetlen, hiszen a stressz az életünk része, mindennapjainkat átszövi.  Ahhoz, hogy életedet egyensúlyban tarthasd fontos a napi tudatos relaxálás, ellazulás. Ez sokak számára nehézséget jelent, szükségük van külső támogatásra.

Tudom, hogy Te is jól tudod, amiket itt leírtam, de vajon figyelembe veszed az életed során?

Figyelsz magadra? Tudatosan élsz? Alkalmazod  a fenti minimum elveket?

Ha csak elgondolkodsz a fentieken, én már akkor hasznosnak érzem az írásomra szánt időmet.

Ha tenni is szeretnél, várlak egy Bowen kezelésen!

Foglalj időpontot most, kattints ide!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.