A stressz oldáshoz már jópár módszert ajánlottam eddig, de meg kell, hogy mondjam, a mozgás az egyik legjobb!  A mozgással kiválóan karban tarthatjuk mentális egészségünket is, a testünkön kívül.

Sokan azt mondják, mozgok én eleget egész nap, dolgozom, megyek ide-oda, stb.

Azon elgondolkodtál már, hogy ez a mozgás, mennyiben élvezetes a számodra?

Pedig itt a titok! Ahhoz, hogy „gyógyító” hatású legyen a mozgás, kikapcsolódással együtt érdemes művelni. Az igazi pozitív hatása úgy mutatkozik meg, ha egyedül, vagy társaságban, és rendszeresen végzed.

Ha az időjárás engedi, szabadtéren, ha nem, akkor bent. Szinte mindegy mit csinálsz, csak az a lényeg, hogy saját kedvtelésedre tegyed. Természetesen, ha a stressz megszüntetése a cél, akkor nem a versenysport javasolt, hanem olyan, amely kizökkent a napi feladatokból és közben félre teheted a problémákat.

Már napi 30 perc aktív futás, gyalogolás, tánc, jóga, DO IN, vagy szinte bármilyen mozgásfajta, nagyon sokat segít!

Egy kutatásban 18.000 személyt vizsgáltak, a kutatás pedig 18 éven keresztül követte a résztvevőket.  A kutatásban részt vevők 73%-a autót használt, 13% gyalogolt 3% biciklizett és 11% tömegközlekedést használt.  Alaphelyzetben az autóval, tömegközlekedéssel utazóknál boldogabb voltak az aktív módon ingázók.

Azok, akik időközben autóról vagy buszról biciklire, gyaloglásra váltottak, a váltást követően jobban kezdték érezni magukat.

A levont következtetés az lett, hogy minél hosszabb időt töltünk autóban ingázáskor, annál rosszabb a közérzetünk, és minél hosszabb a biciklivel, vagy gyalog eltöltött idő, annál jobban érezzük magunkat.

Ez a vizsgálat is azt igazolja, hogy nagyon egyszerű életmód változtatással, hosszú távon sikerült a többet mozgó embereknek a közérzetüket javítani a korábbiakhoz képest.És ami a bónusz, hogy a mozgás nem csak a közérzetünket javítja, hanem a tressz-tűrő képességünk jelentősen jelentősen megnő!

Ugye, milyen egyszerű?

Kezdd el még ma a mozgást, vegyél részt Te is keddenként a DO IN mozgásórán!

Szilvia Bekecs

Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.