Sokszor nem csak 8, hanem több órát is eltöltünk a monitor előtt vagy a munkahelyen ülve, illetve otthon, a végeláthatatlan feladataink közben.
A testtartásunk általában merev , nyakunk, fejünk nem a megfelelő helyzetben áll hosszú órákon keresztül. Sokszor azt gondoljuk, lazításra, pihenésre nincs időnk!

Pedig ez nagy tévedés!

Miért is? Mert ahhoz, hogy a maximum teljesítményt tudjuk nyújtani bármilyen feladat során, nagyon fontos közben a rövid szellemi és testi pihenés, lazítás. Már nem egy orvosi csoport nyilatkozta ki, több kísérlet elvégzése után, hogy rövid pihenőkkel, sokkal nagyobb teljesítményre vagyunk képesek! És nem csak többet tudunk dolgozni, hanem a munkánkat pontosabban, magasabb koncentrációval tudjuk végezni. Ez igaz a munkán kívül, a tanulásra is!
A háztartási gépeknél nagyon odafigyelünk, hiszen pl. a hajszárítónkat se használjuk 4-5 órán át egyhuzamban, mivel biztosan tönkre menne.

Akkor, miért tesszük ezt a testünkkel?

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat fizikálisan és mentálisan is, nagyon fontos munka közben a kikapcsolódás. A rövid 5-10 perces pihenők után sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni és összességében többet és jobban tudunk teljesíteni, mintha egy huzamban végig dolgozzuk a teljes munkaidőt.
A legideálisabb óránként legalább 5 perc pihenőt tartani. Ez idő alatt mindenképp álljunk fel és ha lehet szellőztessünk ki. A természetgyógyászat tárháza nagyon sokféle, egyszerű és hatásos módszert kínál, a munka közbeni gyors kikapcsolódásra, felfrissülésre. Mindenkinek más a kedvence, a személyiségétől és a lehetőségeitől függően.

Nézzük csak, mit tehetünk 5 perc alatt:

• Főzzünk egy kellemes gyógyteát, ami segíti a lazulást, növeli a stressz tűrő képességet, esetleg felfrissít.
• Párologtassunk, szagolgassunk, rövid kéz-, vagy nyakmasszázst végezzünk finom és nagyon hatásos illó olajak segítségével.
 Légzőgyakorlatokkal frissítsük fel magunkat, melyek megnövelik a vér oxigén tartalmát így nagyon kedvező hatásúak fáradtság esetén.
• Végezünk DO IN gyakorlatokat, amelyek segítik a feszes izmok ellazítását és nyújtását. A nyak, váll, csípő és derékizmok, különösen hálásak lesznek érte.
• Rövid relaxáció is beleférhet 5 percbe kis gyakorlás után.
• Speciális kéz, arc, fej, esetleg talp masszázs az akupresszúrás pontokon is csodálatos hatással bír.
• Lazító, stressz csökkentő hatású finomságokból falatozgassunk.

Nagyon sokan tudják, hogy tehetnének magukért, de mégsem teszik. Sok a téma iránt érdeklődővel beszéltem az elmúlt időszakban és a legnagyobb problémát abban látta a többség, hogy igen, csinálnám, de mit tegyek és hogyan?

Mit és hogyan? Ez itt a kérdés!

Te tudod?

Ha nem tudod, hogyan regeneráld magad egy fárasztó, hosszú nap során, a munkád közben, vagy délután, este, otthon a „második műszak” alatt, esetleg a minden után, a nap végén, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj már bizonyított, természetes módszerekkel!
Ezeket önállóan alkalmazva lehetsz saját magad és családod kikapcsolódásának, lazításának, regenerálódásának, stressz kezelésének a Mestere, aki egy fárasztó nap után pontosan tudja, mit tehet a magáért és a többiekért.

Jelentkezz most a következő tréningre, vagy rendeld meg az online tréninget!

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.