Évekkel ezelőtt egyik nap azt vettem észre, hogy autó vezetésekor nehezemre esik hátrafordulnom, fáj a nyakam és a vállam. Aztán éreztem, hogy lehajolni is egyre kellemetlenebb, kétszer meggondoltam, megtegyem-e. Reggel úgy éreztem magam, mintha egy elefánt csorda gyalogolt volna végig rajtam az éjjel. Fájt a derekam, a hátam, a nyakam. Aztán ez állandósult, sőt a fájó izmok kímélése érdekében újabb fájdalmas területeket gyártottam magamnak.

Kész, itt  a vég, megöregedtem! – mondtam magamnak, egy másoknak derűs reggelen. De hát ez nem lehet, hiszen még csak 40 éves vagyok!

Aztán úgy döntöttem, kezembe veszem a „gerincem”. Mivel minden érdekelt az egészséggel kapcsolatban, ezért tudtam, van megoldás, méghozzá nem is egyféle, csak meg kell keresnem a megfelelő terapeutát, aki gyógyszer mentesen, természetes módszerekkel (Dorn kezeléssel, Breuss masszázzsal, fülakupunktúrával) segít rajtam. Meg is találtam számomra a legjobbat, egy budapesti nagy tudású, sok módszert ismerő természetgyógyász személyében.

Nehéz volt rászánni magam, hogy nem csak panaszkodni fogok ezentúl, hanem tenni is fogok magamért. Féltem, hogy olyan terápiákat ajánl majd, amik bonyolultak és sokszor kell majd elmennem hozzá.

Zavart, hogy a családomtól kellett az időt elvennem a kezelésre, magamra. Lelkiismereti gondot okozott, hogy naponta „kellett” magamra szánnom időt, a korábbi heti max 1 alkalom helyett. Azután, pár hét múlva kezdtem érezni, hogy csökkennek a fájdalmaim. Reggel kipihenten ébredtem és a családommal töltött –ugyan kevesebb- idő sokkal kellemesebbé vált a többiek és az én számomra is.

A munkámat is nagyobb lelkesedéssel és gyorsabban végeztem, a kezeléseket egyre jobban vártam, hiszen nem csak a fájdalmaim csökkentek, hanem a stresszes mindennapjaim is nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá váltak. A természetgyógyász módszerek és technikák annyira magukkal ragadtak, hogy nekiálltam és hosszú évek alatt elsajátítottam és megtanultam mindet, a fülakupunktúrát, a Dorn módszert és a Breuss masszázst, és még hozzá a legújabb módszereket is.

Sokszor nagyon egyszerű módszerekkel is tudsz magadon segíteni, ha fájdalmaid vannak. Amennyiben nincs szervi oka, akkor a nyak, hát, váll és derék fájdalom ellen nagyon jó szolgálatot tehet már napi 15 perc “magaddal foglalkozás”.

Nem kevés idő, tudom, de képzed el, hogy milyen érzés lenne a fájdalom mentes élet!

Ebbe a napi 15 percbe sok minden beleférhet! Például egy masszázs:

Nagyon kellemes, lazító módszer a masszázs, ha fájnak, befeszültek és elgémberedtek az izmaid. Nemcsak “kényeztetés”, hanem már több vizsgálat és saját tapasztalat alapján gyógyító hatású is!  Akkor is jó eredménnyel alkalmazhatod, ha a fájdalom miatt a mozgásod beszűkült és már nem tudsz sportolni, pl. DO IN gyakorlatokat végezni. A Breuss masszázs speciális fogásokkal, kíméletes módon képes ellazítani, újra mozgásképessé tenni a fájó testrészeid.

Idő hiányában, sokat segíthet, ha megkéred a párod, masszírozza át alaposan a hátadat. A nálunk is régóta kapható masszírozó görgők megkönnyíthetik a masszőr ismeretekkel nem rendelkező segítséged dolgát. Ha teljesen önállóan kell megoldanod a hátmasszázsod, akkor fogjál két teniszlabdát és helyezd a gerinced két oldalára és fekvő helyzetben a padlón, vagy állva a fal mellett a tested mozgatásával masszírozd át a fájó, feszült részeket a 2 teniszlabdával .
Már 10-15 perces „önkezelés” után újjászületve érezheted magadat!

Írd le itt a tapasztalataid, és olvasd el másokét is!

Ha szeretnél még többet tudni a DO IN- ról akkor olvasd el itt  és itt!

Még több fájdaloműző kezelést és módszert találsz ittittitt és itt!

Felejtsd el a fájdalmakat, jelentkezz be most egy személyre szabott kezelésre!

Szilvia Bekecs
Szilvia Bekecs

Bekecs Szilvia, természetgyógyász, Bowen® alkalmazó 

A szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy az egészséggel foglalkozzak. Először magammal kezdtem, már vagy 20 éve. Megreformáltam a táplálkozásomat és a mindennapjaim részévé tettem a mozgást, a jógát. Jártam masszázsra, gyógytornára és kineziológushoz, és megtanultam meditálni. Ma már 7 éve természetgyógyász vagyok és folyamatosan tanulok, csakis a legjobbaktól. Ezt a tudást és tapasztalatot adom át a kezelések közben és az online tanfolyamokon is.