stresszA stressz kezelése során a cél nem csupán a stressz csökkentése, mivel a stressz nélküli élet igen unalmas lenne!

A pozitív stresszre nagy szükségünk van, pl. egy előléptetésre, gyermek születésére, vagy egy kiadós mozgást követő testi kimerültségre. Ezek mind jó hatással vannak ránk, pedig stresszt okoznak az életünkben.

A negatív stressz, a distressz akkor jelenik meg, ha egy előttünk álló kihívás nehéz, veszélyes, fájdalmas és mi félünk, hogy nem tudunk megbirkózni a helyzettel. 

Igazából már az is növeli a distressz kezelő képességünket, ha napi tevékenységünk részévé tesszük, néhány a tréningen bemutatott stressz csökkentő módszert.

Fontos még, hogy ápoljuk a kellemes élményeket nyújtó tartós kapcsolatainkat, gondolkozzunk optimistán és racionálisan. A humor és a játék is legyen jelen a mindennapjainkban. Ezekre figyeljünk tudatosan!

Meg kell ismernünk, hogy milyen típusú és mennyiségű stressz felel meg személyiségünknek, saját céljainknak, élethelyzetünknek, mert így tudjuk a leghatékonyabban kezelni a negatív stresszt!

Nagy segítséget nyújthat a  „leghatékonyabb & legegyszerűbb stressz kezelési módszerek”  tréningemen való részvétel, ahol mindent megtanulhatsz, amit tudnod kell a stressz kezeléséhez !

Jelentkezz most!