Penzel-féle Akupunkt-Masszázs

A legidősebb európai meridián-terápiák egyike, amelynek a gyökerei visszanyúlnak a Hagyományos Kínai Orvosláshoz és a klasszikus akupunktúrához. Ezt a terápiát Németországban az 50-es és 60-as években Willy Penzel fejlesztette ki.

A Penzel-féle AKUPUNKT MASSZÁZS regulációs terápia, alapja a kínai energiatan. A pálcával történő masszírozás elsősorban azon meridiánok mentén történik, amelyek energiahiányt mutatnak.
Az APM az energiakeringést kezeli, tehát azt az irányítórendszert, ami minden más szervrendszert befolyásol.

A szervrendszerek (pl. az idegrendszer vagy az izomrendszer) feladatukat csak akkor tudják helyesen ellátni, ha megfelelő az energiaellátásuk.
Ha pillanatnyilag túl kevés az energia, akkor alulműködésre, ha túl sok, akkor túlműködésre utaló zavarok jelentkeznek.

Fájdalmak, panaszok és betegségek azért alakulnak ki, mert bizonyos területek a testben túl sok vagy túl kevés energiával rendelkeznek, ami annak a következménye, hogy az energia nem tud akadálytalanul áramlani.
Az APM kezelések menete gyakran egészen másképpen zajlik, mint azt a hagyományos terápiáknál a beteg megszokta. Így előfordulhat, hogy hátfájdalmak szűnnek meg anélkül, hogy a beteg hátához egyáltalán hozzáért volna a terapeuta, ilyenkor esetleg a lábon, a hason és a kézen lévő meridiánokat kezeli. Migrén esetén talán hozzá sem ér a beteg fejéhez, vagy csak egyik feléhez, és talán nem is ahhoz, amelyik fájdalmas.

Nagyon kellemes relaxáló érzést nyújtó masszázs ami segíti a stressz oldást.

forrás: http:/www.apm-penzel.hu/

Próbáld ki, jelentkezz be egy kezelésre!