DO INAmikor már órák óta érzed, hogy alig tudod tartani a fejed és minden mozdulat fájdalmas, akkor szánjál pár percet a nyakad lazítására, nyújtására!

Most bemutatok 4 rövid DO IN gyakorlatot, amivel ellazíthatod a fájó, feszült izmokat és megelőzheted ezen panaszok kialakulását is. Igazi nyak kényeztető 5 perc lesz!

Ne sajnáld magadra, az egészségedre az időt!

  • Dörzsöld össze a két kezedet, hogy felmelegedjen és energiával telítődjenek, majd fogd át hátulról a nyakadat és egész tenyérrel szorítgasd össze, miközben mozgasd lazán a fejedet.
  • Kulcsold össze a két kezedet a nyakad mögött, tedd rá, majd hajtsd előre a fejedet, miközben óvatosan, a kezed súlyával segíted a hátsó nyakizmok nyúlását. Ismételd még 3-szor!
  • Egyenesen ülve, belégzés alatt húzd fel mind a két vállad és tartsd ki 1-2 másodpercig a mozdulatot, majd kilégzésre ejtsd le a vállad. Érezd a váll ellazulását. Ismételd többször! Ez a gyakorlat, álló helyzetben még hatásosabb.
  • Tartsad a nyakadat, fejedet egyenesen, kilégzéssel együtt lassan fordítsd el oldalra, majd a mozdulatot kövesd a szemeddel és nézz hátra. Belégzéskor fordulj vissza előre , majd ismételd meg az ellenkező irányba is. Ismételd meg 10-szer, mindkét irányba. A fordítás közben figyelj a nyakadra, hogy maradjon egyenes és a fejedet se billentsd hátra.

Forrás: Madocsai Eszter, http://www.shiatsu.hu/

Ha jól esett és szeretnél még hasonlóan hatásos lazító, nyújtó, energetizáló mozgásokat megismerni és gyakorolni, akkor :

 Jelentkezz be most a MONDJ NEMET A STRESSZRE online tréningre!