hát, nyak váll derék fájdalomÉvekig végzed a dolgod a munkahelyeden és utána otthon. Amikor még kicsik a gyerekek cipeled őket, pucolod a lakást magadat  és gerincedet nem kímélve, bónuszként, ha kertes házban laksz, még kapálhatsz, áshatsz és gazolhatsz is.

Testünk, gerincünk egy jó darabig zokszó nélkül végzi ezeket a kemény fizikai munkákat, de aztán elfárad és fájdalommal jelzi, hogy elég! Először csak néha-néha érzed, hogy valami fáj, nehezebb lehajolni, nem vágysz egy hosszabb sétára és inkább vársz a liftre. Aztán már egyre többször érzed, hogy fáj a derekad és a hátad, a vállad se szereti a hirtelen kar mozdulatokat.

Szinte mindennap rossz érzést vált ki benned a nyakad beszűkült mozgástartománya, az, hogy nem tudsz hátranézni a vállad mögé és az is, hogy a nyakizmaid estére beton keménységűek és alig tudod tartani a fejed. Régebben észre se vetted, hogy ennyiféle testrészed van! Fáj a nyakad, a vállad, a hátad, a derekad, a gerinced…

Eszedbe jut, amit valahol  régebben olvastál és jót nevettél rajta: 40 felett, ha felébredsz és nem fáj sehol, már nem is élsz! Elborít a tehetetlenség érzése és rémítő gondolat villan fel benned, most már ez örökké így marad?

Sokszor nagyon egyszerű módszerekkel is tudsz magadon segíteni, ha fájdalmaid vannak. Amennyiben nincs szervi oka, akkor a nyak, hát, váll és derék fájdalom ellen nagyon jó szolgálatot tehet már napi 15 perc “magaddal foglalkozás”.

Nem kevés idő, tudom, de képzed el, hogy milyen érzés lenne a fájdalom mentes élet!

Ebbe a napi 15 percbe sok minden beleférhet! Például egy illó olajos fürdő:

A kádba engedj 35-4o fokos hőmérsékletű fürdő vízet, ehhez adjál nyugtató, lazító hatású illóolajokat: kitűnő a citromfű, a muskotályos zsálya, a geránium és a levendula.  Ha felfrissülésre vágysz, akkor használd a citrus olajokat: grépfruit-, mandarin-, citrom- és narancsolajat. A rozmaring fokozza az izmok vérellátását, és kicsit serkenti a szervezet többi részén is a keringést. A fürdőzés legyen15-2o perc hosszú, közben mozgasd meg kicsit a a hátad, a dereka, a vállad; így tovább fokozhatod a meleg víz jótékony lazító hatását! A 100%-os illó olajat keverd el tejben vagy cseppentsd sóra és úgy tedd bele a fürdő vízbe!

Írd le itt a tapasztalataidat , és olvasd el másokét is!

Még több fájdaloműző kezelést és módszert találsz: ittittitt és itt!

Felejtsd el a fájdalmakat, jelentkezz be most egy kezelésre!