BowenA Bowen technika egy manuális kezelésrendszer, amely az izom és kötőszöveti struktúrákra, az idegrendszerre és a belső szervekre egyaránt hat. A kezeléskor a test egészét figyelembe véve feszültségállapotokat oldunk a kötőszövetben, és ezen keresztül a mélyebb struktúrákban, szervekben. Amikor a blokkok feloldódnak, utána a test öngyógyító folyamatai sokkal hatékonyabban működnek.

 A Bowen kezelés a hatását az egész testet behálózó fasciarendszeren keresztül, a test minden szervrendszerére kifejti: javítja a szervezet vér- és nyirokkeringését, a tápanyagok felszívódását, optimalizálja a hormon-, a kiválasztó- és az idegrendszer működését és a méregtelenítés hatékonyságát.
A Bowen technika előmozdítja az ellazulást, beindítja az éppen szükséges testi folyamatokat. Kiváló vitalizáló, stressz oldó hatású. Fontos, hogy nem terápia és nem masszázs.
A kezeléskor a test pontosan meghatározott pontjain – izmokon, inakon, kötőszöveteken – finom és pontos mozdulatokat végzek, majd az idegrendszered, erre az impulzusra válaszként feloldja az ott lévő feszültséget.
A fogás sorozatok közötti nagy jelentőségű szünetek biztosítják az idegrendszeri visszacsatolást.  Az agyad ilyenkor integrálja a fogások által keltett impulzust. Ezt az idegrendszeri visszacsatolást a kezelés során  a szünetekben kivárom, mivel ez  fontos része a kezelésnek. Ez szünet teszi lehetővé a testednek, hogy visszaállítsa a saját természetes egyensúlyát. Ezért nagyon hatékony stresszes panaszok kezelésénél.
Olvass tovább itt!
Jelentkezz be itt!