Egyszerűen csak szeretem, mert finom!

 

immunerősítésAz immunerősítő ételekben az a szuper, hogy nem csak nagyon jót tesznek velünk, hanem szinte mind finomak, és kulináris élménnyé teszik a betegségek megelőzését.

Egyik kedvencem, amit naponta többször is szívesen fogyasztok, egy pici, piros, aszalt bogyócska, a mazsolára hasonlít, csak szebb a színe. Kicsit keményebb, de beáztatva egész puha lesz és enyhén savanykás, jellegzetes íze finom desszert alapanyaggá varázsolja, ezt a jelentéktelennek tűnő gyümölcsöt.

A piros goji bogyó hazája Ázsia, azon belül is Kína. Pár éve már nálunk is kapható, már sokan használják nagy előszeretettel, pozitív hatásai miatt. Nagyszerű immunerősítő a goji bogyó, mivel bőségesen tartalmaz többféle antioxidánst, vitaminokat. Bekerült a superfood-ok közé, a nagyszerű hatásai miatt.  Magas A vitamin tartalma miatt látásjavító hatású, védi a szem retináját. Az egészséges, fiatalos, szép bőr megőrzéséhez is hozzájárul akár megesszük, akár arckrémünkben magunkra kenjük. Az öregedés lelassításában és a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében is jó szolgálatot tehet. Kiváló hatású a közérzetünkre, magas kálcium és magnézium tartalma a csontjainkat, izmainkat, és a májunk működését is támogatja.  Hasznos lehet egy fogyókúra alkalmával, vagy cukorbetegség esetén is. Kevés finomság ilyen hasznos számunkra.

Szárítva kapható, már sok üzletben elérhető. Nagyon sokféleképp ehetjük-ihatjuk, fantáziánkra van bízva, hogy gyümölcs turmixban, gyümölcssalátára szórva, kásán, teaként elkészítve, esetleg házi fagyiban, vagy csak egyszerűen elrágcsálva.

Immunerősítő és finom is! Igen! Ez a goji bogyó.