Bowen kezelés

Stresszterápia - fül akupunktúraAz 1700-as évektől több betegséget gyógyítottak Európában a fül bizonyos pontjainak kiégetésével. 1637-ben egy portugál orvos, Zactus Lusitanus már leírta a fülégetés használatát bizonyos fájdalmak kezelésére. Később, a XVII-XIX. században Japánban és Perzsiában gyógyítására használták a fülkagyló egyes pontjainak kiégetését. A mai napig használatos fülbevaló a kalózoktól, tengerészektől származó hagyomány. A fülbevalót a fülcimpa közepét átlyukasztva szokták hordani, nem véletlenül. Ez a lyuk az élesebb látásukat eredményezte. (Ez a szem pontja a fültérképen)
1900-as évek elején Lyon külvárosában a fül bizonyos területeinek kiégetésével gyógyított egy Madame Barrier nevű javasasszony. Az Ő eredményei indították Paul Nogier francia neurológust a fülakupunktúra tudományos vizsgálatára.

A kezelés során a tű okozta, minimális sérülés, a lézer által előidézett rezgés, valamint az golyócska nyomás ingere gyógyulási folyamatokat indít el a szervezetben. A létrejövő impulzusok az idegpályákon át az agyba jutnak. Három ideg van a fülön, ami összeköttetésben áll a szürkeállománnyal. Ez a pálya rövid, és kevés akupunktúrás pont található rajta, ezért a tűszúrás kiváltotta impulzusok gyorsan elérik az agyat. Itt a beérkező információk beindítják a természetes gyógyulási folyamatokat. A fejfájásért felelős pontok megszúrásakor például a szervezet fájdalmat csillapító, testbarát “morfiumot”, endorfint állít elő. Allergiánál többek között a mellékvesék pontjait szúrják meg, és ekkor gyulladáscsökkentő kortizon termelődik. Az akupunktúra ezzel egyidejűleg a szervezet túlműködését is akadályozza.

A kezelések hatására meridiánokban helyre áll, kiegyenlítődik az energia áramlása és ez biztosítja a panaszok csökkenését, megszűnését.

A fülakupunktúra kiválóan támogatja a fogyókúrát, a dohányzásról történő leszokást, csökkenti a kellemetlen érzéseket, tüneteket.

Próbáld ki, jelentkezz be egy kezelésre!