DO IN mozgásóra

A DO IN japán módszer, amely a testi egészség megőrzésére, a lelki kiegyenlítettség elérésére, illetve a szellemi fejlődés támogatására szolgál. Magasabb szinten a külső és belső világ harmóniáját, az univerzummal való egységünket segít megvalósítani.
A DO IN öngyógyító mozgásgyakorlatok rendszere. Légzőgyakorlatokból, kitartott mozdulatok, feszítések sorozatából áll, ugyanakkor önmasszázselemei is vannak, melyek közül a legfontosabbak az ütögetések, simítások és a pontnyomások.
A mozdulatok végzésekor nagyon fontos a figyelem. A gyakorlatok lényeges eleme az a szellemi állapot, amivel a folyamatban benne vagyunk, és amelynek segítségével megteremtjük a változás lehetőségét. Úgy is tekinthetjük a DO IN-t, mint aktív meditációt, amelyben mozgásgyakorlatokon keresztül harmonizáljuk és felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát (japánul kí), s ezt a harmóniát tudatosságunk vezetésével, a bennünk lévő egység megteremtésével átélhetővé is tesszük.
A gyakorlatok, a mozdulatok és az önmasszázstechnikák egyszerűek, ösztönösen is végzünk hasonlókat. Például jó nagyot nyújtózkodunk a reggeli ébredés után, vagy megdörzsöljük fájó testrészeinket. A Do in gyakorlatokhoz nem szükséges előképzettség, bármely korosztály alkalmazhatja, és a gyakorlatokat betegek is végezhetik. Rendszeres használatukkal fejlődik testtudatosságunk, elérhetjük, hogy a betegségekkel, stresszel, frusztrációval szemben ellenállóbbak legyünk, problémáinkat
könnyebben megoldjuk, jól tudjunk koncentrálni, pihenni.

(Madocsai Eszter: A belső harmónia útja DO IN, http://www.shiatsu.hu/)

Már Tatabányán is vezetett mozgásgyakorlatok, minden kedden 18 órakor!

Próbáld ki, jelentkezz be egy gyakorló órára!